Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15156
Συγγραφέας: Καραγιάννη, Νεραντζούλα
Τίτλος: Αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ιατροί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο Γ.Ν. Κιλκίς, μέσω χρήσης ερωτηματολογίου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Αλετράς, Βασίλειος
Περίληψη: Η εργασία περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα εμπειρικό μέρος, τα οποία αποτελούν τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο είναι εισαγωγικό. Μας εισάγει στο θέμα και το σκοπό της εργασίας, περιγράφει τη δομή και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κατά τη συγγραφή της και τη διεξαγωγή της έρευνας. Το δεύτερο κεφάλαιο αποτελεί το κυρίως μέρος της θεωρίας. Πρόκειται για μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που ξεκινά από την οργάνωση και διοίκηση, εξειδικεύει στη διοίκηση στις υπηρεσίες υγείας και μας εισάγει στην έννοια της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας. Ακολουθεί ο πυρήνας της εργασίας που είναι η νοσοκομειακή περίθαλψη, ο ρόλος και τα καθήκοντα των γιατρών, η εργασιακή ικανοποίηση και, τέλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην έρευνα που διενεργήθηκε στα πλαίσια της παρούσας εργασίας. Γίνεται αναφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το υλικό και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας. Το κεφάλαιο κλείνει με τους περιορισμούς της έρευνας και συζήτηση για μελλοντικές έρευνες. Στο τέταρτο κεφάλαιο συνοψίζονται τα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας για την εξαγωγή συμπερασμάτων και παρατίθενται προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και άλλα ελληνικά νοσοκομεία.
Λέξεις Κλειδιά: Νοσοκομείο
Υπηρεσίες
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KaragianniNerantzoulaMsc2012.pdf381.75 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons