Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15087
Συγγραφέας: Τσαλαμπούνη, Αικατερίνη
Τίτλος: Εταιρική κοινωνική ευθύνη και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: το ρυθμιστικό πλαίσιο σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, η πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας
Επόπτης Καθηγητής: Νάσκου-Περράκη, Παρούλα
Περίληψη: Στο πλαίσιο της ανάλυσης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η παρούσα έρευνα επιδιώκει να παρουσιάσει την ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνάρτηση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο όπως διαμορφώνεται μέσα από τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Στόχος της ανάλυσης είναι η διερεύνηση του επιπέδου δέσμευσης των επιχειρήσεων ως προς τις πρακτικές εταιρικής ευθύνης και η αποτελεσματικότητα του παραπάνω πλαισίου. Συγκεκριμένα, αναλύεται η ποιότητα της δέσμευσης σε πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών αλλά και παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τη δραστηριότητα πολυεθνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Τέλος γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μέσα από την ανάλυση αποδεικνύεται πως το πλήθος των μη δεσμευτικών κανόνων και αρχών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, δεν συμβάλει επαρκώς για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάσταση η οποία εντείνεται λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να μετατρέπεται σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Λέξεις Κλειδιά: Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsalampouniAikateriniMsc2012.pdf940.89 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.