Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14835
Author: Τσούγγαρη, Μαρία
Title: Διαχείριση και διασφάλιση ποιότητας σε εταιρίες τροφίμων.
Date Issued: 2012
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Κοτζαμάνη, Κατερίνα
Abstract: Η σίτιση, η παρασκευή και η διανομή τροφίμων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου. Λόγω, της ολοένα και αυξανόμενης χρήσης έτοιμων προϊόντων από ένα ολοένα και πιο ευρύ κοινό, κρίνεται αναγκαία η διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων τροφίμων για την υγεία του καταναλωτή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής ενός Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), όπως το HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point). Η παρούσα πτυχιακή μελέτη επιχειρεί μία θεωρητική προσέγγιση του συστήματος HACCP, αλλά και μία πρακτική προσέγγιση μέσω της εφαρμογής του σε μονάδα ζαχαροπλαστικής. Επιχειρείται η περιγραφή των βασικότερων λόγων που οδήγησαν στην ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας, η ιστορική τους εξέλιξη, τα οφέλη και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή τους. Αναφορικά με την πρακτική προσέγγιση των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων, εξετάζεται η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος ISO 22000 σε μια μικρή παραγωγική επιχείρηση, η οποία στερείται των δομών μιας μεγάλης επιχείρησης, όχι όμως και της δυνατότητας να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας και να κομιστεί τα οφέλη του.
Keywords: Ποιότητα
Τρόφιμα
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsoungariMariaMsc2012.pdf690.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.