Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14835
Συγγραφέας: Τσούγγαρη, Μαρία
Τίτλος: Διαχείριση και διασφάλιση ποιότητας σε εταιρίες τροφίμων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Κοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Η σίτιση, η παρασκευή και η διανομή τροφίμων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου. Λόγω, της ολοένα και αυξανόμενης χρήσης έτοιμων προϊόντων από ένα ολοένα και πιο ευρύ κοινό, κρίνεται αναγκαία η διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων τροφίμων για την υγεία του καταναλωτή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής ενός Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), όπως το HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point). Η παρούσα πτυχιακή μελέτη επιχειρεί μία θεωρητική προσέγγιση του συστήματος HACCP, αλλά και μία πρακτική προσέγγιση μέσω της εφαρμογής του σε μονάδα ζαχαροπλαστικής. Επιχειρείται η περιγραφή των βασικότερων λόγων που οδήγησαν στην ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας, η ιστορική τους εξέλιξη, τα οφέλη και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή τους. Αναφορικά με την πρακτική προσέγγιση των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων, εξετάζεται η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος ISO 22000 σε μια μικρή παραγωγική επιχείρηση, η οποία στερείται των δομών μιας μεγάλης επιχείρησης, όχι όμως και της δυνατότητας να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας και να κομιστεί τα οφέλη του.
Λέξεις Κλειδιά: Ποιότητα
Τρόφιμα
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsoungariMariaMsc2012.pdf690.85 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.