Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14668
Συγγραφέας: Λαζαρίδου, Ελισσάβετ
Τίτλος: Πώς επηρεάζει τον έλεγχο των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών η εισαγωγή του Νόμου 3861/2010 γνωστού ως «Πρόγραμμα Διαύγεια».
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Λαζαρίδης, Ιωάννης
Περίληψη: Η εισαγωγή του Νόμου 3861/2010, ήταν μια καινοτομία στο σκηνικό της διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης. Ο νόμος εντάσσεται στη γενικότερη ομπρέλα περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σκοπός της δημιουργίας του αποτέλεσε η ανάρτηση στο Διαδίκτυο καθώς και η δημιουργία συνθηκών για τη διασφάλιση ευρύτατης δημοσιότητας των πράξεων, προεδρικών διαταγμάτων, νόμων και αποφάσεων που εκδίδονται από τον Πρωθυπουργό, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα, το Υπουργικό Συμβούλιο, τους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς, Υφυπουργούς, Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειών, καθώς και οργάνων διοίκησης φορέων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΦΕΚ112/Α'/13-7-2010). Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι να διερευνήσει το αντικείμενο εφαρμογής του υπό εξέταση νόμου στον δημόσιο τομέα. Επιπλέον να εξετάσει, αν επηρεάζει και πως, τον έλεγχο των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών η διάχυση των πληροφοριών περί δημοσίου τομέα που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του «Προγράμματος Διαύγεια».
Λέξεις Κλειδιά: Διαύγεια
Ν3861/2010
Δημόσιες επιχειρήσεις
Έλεγχος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
LazaridouElissavetMsc2011.pdf925.92 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
LazaridouElisavet_license.pdf45.52 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons