Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14602
Author: Χατζηβασιλείου, Ιωάννης
Title: Μερισμός δαπανών εφοδιαστικής αλυσίδας με βάση την δυσχέρεια διαχείρισης πελατών & μελέτη περίπτωσης εφοδιαστικής αλυσίδας Ομίλου εταιρειών Διέλασης Αλουμινίου.
Date Issued: 2011
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων
Supervisor: Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Abstract: Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ένας τομέας του σύγχρονου «επιχειρείν» που αφορά όλες τις επιχειρήσεις άμεσα ή έμμεσα. Πολλές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται αυτοτελώς στον τομέα αυτό, είτε συμπληρωματικά με τον κύριο τομέα δραστηριότητάς τους είτε κάνουν απλά χρήση των υπηρεσιών σαν πελάτες. Στο πρώτο μέρος της παρούσας εργασίας γίνεται μια προσπάθεια ανάλυσης της δομής της εφοδιαστικής αλυσίδας και του τρόπου λειτουργίας της. Η εφοδιαστική αλυσίδα πέρα από τις εγκαταστάσεις περιέχει και διάφορα μοντέλα διαχείρισης τόσο των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και των ίδιων των προϊόντων. Επίσης σε αυτό το μέρος θα γίνει μια σύντομη ανάλυση της θεωρίας κόστους που περιλαμβάνει την δομή του κόστους, τους τρόπους κοστολόγησης και την περιγραφή των τρόπων τιμολόγησης που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται. Στο δεύτερο μέρος θα αναλυθεί η πραγματική περίπτωση εκτέλεσης έργου κοστολόγησης εφοδιαστικής αλυσίδας βιομηχανικής εταιρείας. Θα περιγραφεί η διαδικασία εκτέλεσης του έργου από την διατύπωση του έως την ολοκλήρωση του καθώς και θα παρουσιαστούν προτάσεις για την διαφοροποίηση της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας με βάση το παρών έργο. Κατά την διάρκεια της ανάλυσης θα παρουσιαστούν και όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο.
Keywords: Εφοδιαστική αλυσίδα
Μερισμός δαπανών
Κέντρο κόστους
Κοστολόγηση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Appears in Collections:ΠΜΣ Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ChatzivasileiouIoannisMsc2011.pdf1.69 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons