Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14593
Συγγραφέας: Κόρμαλη, Ελευθερία
Τίτλος: Σύγκριση των υπερτεμαχιακών χαρακτηριστικών της ομιλίας και της καταληπτότητας της ομιλίας παιδιών με κοχλιακά εμφυτεύματα και με ακουστικά βαρηκοΐας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Οκαλίδου, Αρετή
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η σύγκριση προγλωσσικά κωφών παιδιών που χρησιμοποιούν κοχλιακά εμφυτεύματα και βαρήκοων παιδιών που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας στις εξής παραμέτρους της ομιλίας: υπερτεμαχιακά χαρακτηριστικά της ομιλίας – ταχύτητα ομιλίας και ταχύτητα άρθρωσης – και καταληπτότητα της ομιλίας. Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων έδειξε ότι δεν υπάρχουν στατιστικά σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες σε καμία παράμετρο. Άφησε όμως να διαφανούν κάποιες τάσεις υπεροχής – μεγαλύτερες ταχύτητες ομιλίας και άρθρωσης για τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας και μεγαλύτερα ποσοστά καταληπτότητας για τους χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων. Τα αποτελέσματα της έρευνα συμφωνούν με πρόσφατες συγκριτικές έρευνες και με τα ισχύοντα κριτήρια υποψηφιότητας για κοχλιακή εμφύτευση.
Λέξεις Κλειδιά: Κοχλιακά εμφυτεύματα
Ακουστικά βαρηκοΐας
Ταχύτητα ομιλίας
Ταχύτητα άρθρωσης
Καταληπτότητα ομιλίας
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KormaliEleutheriaMsc2011.pdf1.03 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons