Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14588
Συγγραφέας: Καρατόσιος, Μιλτιάδης
Τίτλος: Οι σύγχρονες εξελίξεις στο λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα σε περιόδους δημοσιονομικής εξυγίανσης, δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Περίληψη: Οι διαρκώς εξελισσόμενες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας, στο πλαίσιο της διαλεκτικής τους σχέσης, προσδιορίζουν αποφασιστικά και τις αντίστοιχες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου φορολόγησης των πολιτών. Η πολιτική επιλογή σκληρών και δύσκαμπτων δομών της επίσημης οικονομίας ευνοεί την ανάπτυξη παραοικονομίας, που συνιστά και η ίδια τμήμα της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας, ως κοινωνικοοικονομικού φαινομένου. Οι ίδιες συνθήκες (πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές), άλλωστε, καθορίζουν αποφασιστικά και το βαθμό ανοχής του κράτους στην παραβίαση του εκάστοτε θεσμικού πλαισίου. Το βαθμό αυτό της ανοχής αντανακλούν, σε θεσμικό επίπεδο, τα συστήματα κυρώσεων που ισχύουν κατά εποχές. Με την έννοια αυτή είναι σαφές ότι μετά την διεθνή οικονομική ύφεση και την χωρίς προηγούμενο οικονομική ύφεση στη χώρα μας η πολιτική ανοχή στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής και των οικονομικών σκανδάλων διακηρύσσεται ως μηδενική και αυτό επηρεάζει το θεσμικό πλαίσιο των κυρώσεων. Ακόμη, όμως, και υπό αυτό το πρίσμα, οι διοικητικές κυρώσει, από τη φύση τους για την ορθολογική ρύθμιση των περιπτώσεων αντίδρασης στην επιβολή των διοικητικών μηχανισμών καταναγκασμού στο βαθμό που σέβονται τις αρχές της αναγκαίας αναλογίας, της ισότητας και της απαγόρευσης του υπέρμετρου, είναι το μοναδικό αποτελεσματικό εργαλείο της κρατικής εξουσίας για το φαινόμενο των οικονομικών σκανδάλων αλλά και της φοροδιαφυγής.
Λέξεις Κλειδιά: Ανεξαρτησία
Αρετή
Επαγγελματική δεοντολογία για λογιστές
Εργαλεία λήψης αποφάσεων
Δημόσιο συμφέρον
Δια βίου επαγγελματική εκπαίδευση
Εταιρική διακυβέρνηση
Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Στρατηγική φιλανθρωπία
Ηθική φιλοσοφία
Εχεμύθεια
Κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις
Αντικειμενικότητα
Απάτη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KaratosiosMiltiadisMsc2011.pdf651.32 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.