Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14573
Συγγραφέας: Χούντα, Αναστασία-Μαρία
Τίτλος: Σχεδιασμός προγράμματος μάρκετινγκ για την αξιοποίηση των μετακινήσεων αθλητικών ομάδων, από τη σκοπιά της επικοινωνιακής πολιτικής.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Βασιλειάδης, Χρήστος
Περίληψη: Η παρούσα έρευνα αναπτύσσεται στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού και εστιάζει στο πεδίο των μετακινήσεων αθλητικών ομάδων που αγωνίζονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αγγίζει τομείς όπως η διερεύνηση του μεγέθους της αγοράς αθλητικού τουρισμού που αποτελείται από ομάδες που μετακινούνται για να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησής τους κατά την τουριστική τους δραστηριότητα. Κυριότερα, επιτρέπει να διαφανεί ο ξεχωριστός ρόλος των μετακινήσεων και της φιλοξενίας αυτής της ομάδας αθλητικών τουριστών καθώς και η επιρροή τους στην αθλητική τουριστική αγορά. Πραγματοποιείται εις βάθος έρευνα στην υπάρχουσα αρθογραφία και βιβλιογραφία του αθλητικού μάρκετινγκ και αθλητικού τουρισμού ενώ η μέτρηση του μεγέθους της αγοράς αυτής προκύπτει από τα αρχεία και τις πηγές των επισήμων αθλητικών οργάνων. Τεκμαίρεται, ότι η εξυπηρέτηση της ιδιαίτερης αυτής ομάδας αθλητικών τουριστών παράγει επικοινωνιακά μηνύματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από διάφορους φορείς και παράγοντες του αθλητικού τουρισμού αλλά και της κοινωνίας. Τέλος, προτείνεται πρόγραμμα μάρκετινγκ για την αξιοποίηση της επικοινωνιακής δύναμης των αθλητών και αθλητικών ομάδων κατά την αθλητική τουριστική τους δραστηριότητα.
Λέξεις Κλειδιά: Αθλητικός τουρισμός
Πρόγραμμα μάρκετινγκ
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChountaAnastasiaMariaMsc2011.pdf1.67 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.