Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14452
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Τσιότρας, Γεώργιος | el |
dc.contributor.author | Βρέλλας, Χαρίσης | el |
dc.date.accessioned | 2011-07-07T09:26:32Z | - |
dc.date.available | 2011-07-07T09:26:32Z | - |
dc.date.issued | 2011 | el |
dc.identifier.uri | http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14452 | - |
dc.description | Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011. | el |
dc.description.abstract | Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η επιχειρηματική αριστεία στην βιομηχανία ζυθοποιίας. Αρχικά γίνεται αναφορά στην παγκόσμια βιομηχανία ζυθοποιίας, στις συνθήκες που επικρατούν στην διεθνή αγορά μπύρας και γίνεται μια σύντομη περιγραφή των τεσσάρων ηγετικών εταιριών. Στη συνέχεια αναφέρεται η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και γίνεται ανάλυση των λειτουργιών σε μια ζυθοποιία. Επίσης, αναφέρεται ο καταλληλότερος τύπος εφοδιαστικής αλυσίδας και κάποιες αυτοματοποιημένες λύσεις logistics για ζυθοποιία. Η διπλωματική συνεχίζει ορίζοντας τις βασικές αρχές ποιότητας και επιχειρηματικής αριστείας για την βιομηχανία ζυθοποιίας. Εκεί αναφέρονται οι έννοιες της λιτής παραγωγής, του lean six sigma και γίνεται περιγραφή και εφαρμογή του φύλλου έλεγχου επιχειρηματικής αριστείας. Επίσης, αναφέρονται συστήματα ποιότητας, όπως το HACCP, το ΙSO 22000:2005, το ISO 9001:2000, το ISO 14001:2004 και το OHSAS 18001:2007. Στη συνέχεια παρατίθενται μελέτες περιπτώσεων καλών πρακτικών εταιριών σχετικές με τις έννοιες που αναλύθηκαν. Τέλος, παρουσιάζεται η ελληνική βιομηχανία ζυθοποιίας με έμφαση στην ποιότητα που εφαρμόζουν οι δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες. | el |
dc.format.extent | 120 σ. | el |
dc.format.extent | 2049265 bytes | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.language.iso | el | en |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών | el |
dc.subject | Ζυθοποιία | el |
dc.subject | Επιχειρηματική αριστεία | el |
dc.subject | Ποιότητα | el |
dc.subject | Εφοδιαστική αλυσίδα | el |
dc.subject | Logistics | en |
dc.subject | Λιτή παραγωγή | el |
dc.subject | Καλές πρακτικές | el |
dc.title | Επιχειρηματική αριστεία στη βιομηχανία ζυθοποιίας. | el |
dc.title.alternative | Operational excellence in the brewing industry. | en |
dc.type | Electronic Thesis or Dissertation | en |
dc.type | Text | en |
dc.contributor.department | Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων | el |
Appears in Collections: | ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
VrellasCharisisMsc2011.pdf | 1.97 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License