Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14452
Συγγραφέας: Βρέλλας, Χαρίσης
Τίτλος: Επιχειρηματική αριστεία στη βιομηχανία ζυθοποιίας.
Αλλοι τίτλοι: Operational excellence in the brewing industry.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Τσιότρας, Γεώργιος
Περίληψη: Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η επιχειρηματική αριστεία στην βιομηχανία ζυθοποιίας. Αρχικά γίνεται αναφορά στην παγκόσμια βιομηχανία ζυθοποιίας, στις συνθήκες που επικρατούν στην διεθνή αγορά μπύρας και γίνεται μια σύντομη περιγραφή των τεσσάρων ηγετικών εταιριών. Στη συνέχεια αναφέρεται η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και γίνεται ανάλυση των λειτουργιών σε μια ζυθοποιία. Επίσης, αναφέρεται ο καταλληλότερος τύπος εφοδιαστικής αλυσίδας και κάποιες αυτοματοποιημένες λύσεις logistics για ζυθοποιία. Η διπλωματική συνεχίζει ορίζοντας τις βασικές αρχές ποιότητας και επιχειρηματικής αριστείας για την βιομηχανία ζυθοποιίας. Εκεί αναφέρονται οι έννοιες της λιτής παραγωγής, του lean six sigma και γίνεται περιγραφή και εφαρμογή του φύλλου έλεγχου επιχειρηματικής αριστείας. Επίσης, αναφέρονται συστήματα ποιότητας, όπως το HACCP, το ΙSO 22000:2005, το ISO 9001:2000, το ISO 14001:2004 και το OHSAS 18001:2007. Στη συνέχεια παρατίθενται μελέτες περιπτώσεων καλών πρακτικών εταιριών σχετικές με τις έννοιες που αναλύθηκαν. Τέλος, παρουσιάζεται η ελληνική βιομηχανία ζυθοποιίας με έμφαση στην ποιότητα που εφαρμόζουν οι δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες.
Λέξεις Κλειδιά: Ζυθοποιία
Επιχειρηματική αριστεία
Ποιότητα
Εφοδιαστική αλυσίδα
Logistics
Λιτή παραγωγή
Καλές πρακτικές
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
VrellasCharisisMsc2011.pdf1.97 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons