Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14393
Συγγραφέας: Βίτος, Μιχάλης
Τίτλος: Οπτικοποίηση της γεωγραφικής τοποθεσίας των επισκεπτών ενός site σε πραγματικό χρόνο και εμφάνιση στατιστικών στοιχείων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Σαμαράς, Νικόλαος
Περίληψη: Στόχος της εργασίας είναι η δημιουργία ενός πρόσθετου script γραμμένου σε PHP για υπάρχοντες ιστοχώρους (site), που προσφέρει οπτικοποίηση της γεωγραφικής τοποθεσίας των επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή με την βοήθεια της βάσης δεδομένων MySQL καταγράφει την διεύθυνση IP του επισκέπτη και αναπαριστά πάνω σε έναν παγκόσμιο χάρτη την τοποθεσία του με την μορφή κουκίδων. Επιπλέον εξάγει από την διεύθυνση IP, χρήσιμες πληροφορίες όπως η χώρα, ή περιοχή και η πόλη του επισκέπτη αλλά και τον ταχυδρομικό του κωδικό. Ακόμα η εφαρμογή καταγράφει πληροφορίες για την σύνθεση του υπολογιστή του χρήστη και διατηρεί πληροφορίες για το λειτουργικό του σύστημα και τον φυλλομετρητή. Τέλος η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να αναπαραστήσει με γραφήματα τα δεδομένα που έχει συλλέξει για στατιστικούς λόγους. Από τα δεδομένα αυτά μπορούν να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα.
Λέξεις Κλειδιά: Οπτικοποίηση γεωγραφικής τοποθεσίας
Google Maps
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
VitosMichalisMsc2011.pdf3 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.