Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14332
Συγγραφέας: Κωνσταντινίδου, Δήμητρα
Τίτλος: Οπτικοποίηση προβλημάτων σχεδίασης και σχετικών αναδομήσεων (Visualization of bad smells and corresponding refactorings)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρος
Περίληψη: Η εργασία πραγματεύεται την οπτικοποίηση προβλημάτων σχεδίασης και σχετικών αναδομήσεων. Για την υλοποίηση των οπτικοποιήσεων χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία EMF (Eclipse Modeling Framework), MDT/UML2 (Model Development Tools/ Unified Modeling Language) και GEF (Graphical Modeling Framework). Πιο αναλυτικά, σε πρώτη φάση παρέχεται μια επισκόπηση του Eclipse και του EMF ενώ γίνεται λόγος για την UML2 και τις τεχνικές επέκτασής της. Ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή του Draw2D , το οποίο αποτελεί το σχετικό με την κατασκευή δισδιάστατων γραφικών τμήμα του GEF. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική του GEF, οι χρησιμοποιούμενοι μηχανισμοί για την γραφική αναπαράσταση και επεξεργασία ενός μοντέλου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα διαγράμματα του GEF ενσωματώνονται στο περιβάλλον του Eclipse. Ακόμη, γίνεται αναφορά στο GEF3D που αποτελεί επέκταση του GEF με στόχο την δημιουργία τρισδιάστατων οπτικοποιήσεων αλλά και το GMF(Graphical Modeling Framework) το οποίο αποσκοπεί στο να διευκολύνει τη χρησιμοποίηση του GEF σε συνδυασμό με το EMF. Ακολούθως, παρατίθενται ορισμένες από τις προσεγγίσεις που έχουν προταθεί στην βιβλιογραφία σχετικά με την οπτικοποίηση προβλημάτων σχεδίασης και αναδομήσεων. Τέλος, περιγράφονται οι οπτικοποιήσεις που κατασκευάστηκαν για το εργαλείο εντοπισμού προβλημάτων σχεδίασης, JDeodorant. Ειδικότερα, στα πλαίσια της εργασίας, οπτικοποιούνται οι αναδομήσεις που επιλύουν προβλήματα σχεδίασης της κατηγορίας Ζήλια Ιδιοτήτων(Feature Envy) και Έλεγχος Τύπου(Type Checking). Επιπλέον, παρέχεται μια συνολική άποψη του τρόπου με τον οποίο κατανέμονται τα προβλήματα σχεδίασης της κατηγορίας Μεγάλη Μέθοδος(Long Method) στις κλάσεις που ανήκουν στο ίδιο πακέτο λογισμικού.
Λέξεις Κλειδιά: Οπτικοποίηση Λογισμικού
Προβλήματα σχεδίασης
Αναδομήσεις
GEF
EMF
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KonstantinidouMsc2011.pdf35.4 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.