Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28844
Author: Στραβοράβδη, Αγγελική
Title: Ανάλυση εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Προτάσεις Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.
Alternative Titles: Evaluation of the internal - external enviroment of the Technical Chamber of Greece. Proposal of strategic and business planning.
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση
Supervisor: Ταμπακούδης, Ιωάννης
Abstract: Η Διπλωματική εργασία αναφέρεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ν.Π.Δ.Δ., Επιστημονικό και Επαγγελματικό Φορέα των Διπλωματούχων Μηχανικών και θεσμοθετημένο Τεχνικό Σύμβουλο της Κυβέρνησης και έχει σκοπό μέσα από την ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος του Φορέα, με γνώμονα τις επικρατούσες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές συνθήκες, να αναδυθούν οι ικανές συνθήκες, οι στρατηγικές επιλογές οι οποίες θα ισχυροποιήσουν τον ρόλο του και θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος και της αποστολής του. Η διπλωματική εργασία αποτελείται από επτά (7) Κεφάλαια, όπου περιληπτικά έχουν ως εξής: Το 1οΚεφάλαιο «Ελληνική Δημόσια Διοίκηση» αναφέρεται στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση όπου μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή διαφαίνεται η πορεία της στον χρόνο, η εξέλιξη της, με γνώμονα τις κοινωνικές – οικονομικές και ιδεολογικές συνθήκες κάθε εποχής ενώ παράλληλα περιγράφεται δομή της. Το 2ο Κεφάλαιο «Στρατηγικός Σχεδιασμός και Δημόσια Διοίκηση» αναφέρεται στην Στρατηγική ως έννοια αλλά και τα επίπεδα Στρατηγικής σ’ έναν Οργανισμό, ενώ αναλύεται η έννοια του Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και η αναγκαιότητα εφαρμογής του στον δημόσιο τομέα. Το 3ο Κεφάλαιο «Ο Φορέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας» αναφέρεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στη δομή και λειτουργία του ενώ στο 4ο Κεφάλαιο «Ανάλυση Εσωτερικού και Εξωτερικού Περιβάλλοντος ΤΕΕ – SWOT Ανάλυση» προσεγγίζεται η έννοια του Στρατηγικού Σχεδιασμού στο ΤΕΕ και αναλύεται το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον του Φορέα, μέσω των εργαλείων SWOT ANALYSIS και PEST ANALYSIS. Το 5οΚεφάλαιο «Έρευνα Αποτύπωση γνώμης στελεχών του ΤΕΕ σχετικά με τις Στρατηγικές του Οργανισμού που πρέπει να υιοθετηθούν» παρουσιάζει την διεξαχθείσα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες συγγραφής της παρούσας διπλωματικής εργασίας, τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε. Στο 6οΚεφάλαιο«Στρατηγικό Σχέδιο ΤΕΕ» διατυπώνεται το όραμα και η αποστολή Φορέα, οι Αρχές και οι Αξίες του ενώ αναπτύσσεται το Στρατηγικό Σχέδιο «ο οδικός χάρτης» όπου μέσω θεματικών αξόνων προσδιορίζει τις κατευθύνσεις του Φορέα. Στο 7ο Κεφάλαιο, τέλος, ακολουθούν τα συμπεράσματα της έρευνας.
Keywords: Στρατηγικός Σχεδιασμός
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Δημόσια Διοίκηση (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
StravoravdiAggelikiMsc2022.pdf2.12 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons