Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27501
Author: Μπίντση, Χριστίνα
Title: Οι ρόλοι της οικογενειακής υποστήριξης, εργασιακών πόρων/πρακτικών, διοίκησης, και ενθάρρυνσης των εργαζομένων πάνω στο εργασιακό άγχος και την συναισθηματική εργασιακή εξουθένωση.
Alternative Titles: The role of family support, HR practices, job resources, performance management, motivation and HR bundles as regulators of job stress and emotional exhaustion - burnout.
Date Issued: 2021
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Γρούγιου, Βασιλική
Abstract: Το σύνδρομο του Burnout κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα εργασιακά περιβάλλοντα. Το εργασιακό άγχος και η συναισθηματική εξουθένωση είναι πλέον ένα καθημερινό και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και το εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον αυτών. Συγκεκριμένα η εργασία αυτή εξετάζει τους παράγοντες που οδηγούν, ενισχύουν αλλά και αποτρέπουν ή κατευνάζουν την εμφάνιση του συνδρόμου του Burnout, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ειδικότητας. Οι παράγοντες αυτοί βασίστηκαν σε 4 πυλώνες. Αρχικά εξετάσθηκε το φαινόμενο του Burnout σε συνδυασμό με το Μοντέλο Εργασιακών Απαιτήσεων και Εργασιακών Πόρων,JD-R. Στην συνέχεια, η συσχέτιση πρακτικών εφαρμογών ενός HRM System με το Burnout. Τέλος, η Σχέση Οικογένειας-Εργασίας(Work-Family Relation), σε συνάρτηση με το εργασιακό άγχος και την εργασιακή εξουθένωση αλλά και με το Μοντέλο Εργασιακών Απαιτήσεων και Εργασιακών Πόρων. Σε πρώτο επίπεδο, εξετάσθηκε και αναλύθηκε το αντικείμενο της εργασίας με βάση τη Διεθνή Βιβλιογραφία. Σε δεύτερο στάδιο, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε πλήθος 102 εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε ελληνικές επιχειρήσεις με διαφορετικό αντικείμενο. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος αξιοπιστίας στα δεδομένα της έρευνας και έπειτα με την μέθοδο της παλινδρόμησης έγινε έλεγχος των υποθέσεων. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε ως επί το πλείστων στηρίζουν τις υποθέσεις μας. Αρχικά, οι εργασιακές απαιτήσεις σχετίζονται θετικά με την εμφάνιση του συνδρόμου Burnout επιβεβαιώνοντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία. Η σχέση μεταξύ εργασιακού και οικογενειακού περιβάλλοντος σχετίζεται θετικά με την εμφάνιση του συνδρόμου burnout. Οι εργασιακές απαιτήσεις έχουν θετικά άμεση συσχέτιση με την συγκρουσιακή εργασίας-οικογένειας και πάλι επιβεβαιώνοντας την βιβλιογραφία. Οι πρακτικές ενός συστήματος HRM σχετίζεται αρνητικά με την εμφάνιση του συνδρόμου Βurnout.
Keywords: HRM
Burnout
Εργασιακές Απαιτήσεις
Εργασιακοί Πόροι
Work-Family Relation
Work-Family Conflict
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BintsiChristina2021.pdf960.33 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons