Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22237
Author: Φιλαργυροπούλου, Δάφνη
Title: Τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών προϊόντων delicatessen.
Date Issued: 2018
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Χατζηθωμάς, Λεωνίδας
Abstract: Στόχος της παρούσας εργασίας ήταν να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών που επιλέγουν στη διατροφή τους προϊόντα delicatessen. Συγκεκριμένα, τη συσχέτιση αξιών, πρόθεση αγοράς, γνώση και στάση έναντι στα προϊόντα delicatessen. Για την ανάλυση της συγκεκριμένης έρευνας δημιουργήθηκε και διοχετεύθηκε ερωτηματολόγιο, σε Έλληνες καταναλωτές μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, εργασίας, εκπαίδευσης, οικογενειακής κατάστασης και ετήσιου εισοδήματος. Το δείγμα που συγκεντρώθηκε ήταν 134 ατόμων εντός και εκτός (Αγγλία, Αμερική, Δανία, Σουηδία) Ελλαδικού χώρου. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν ότι τα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τους καταναλωτές και επιλέγουν delicatessen προϊόντα είναι η ποιότητα, η μάρκα (brand) και η σύγχυση (μπερδεμένος) από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Keywords: Delicatessen products
Συμπεριφορά καταναλωτών
Luxury food products
Consumers behaivour
Trend in food industry
Τάση στη βιομηχανία τροφίμων
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Rights: Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
FilargyropoulouDafniMsc2018.pdfΔιπλωματική εργασία1.93 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons